itvmedia-tv-programma-idee

Programma idee

Een TV programma ontwikkelen of exclusief sponsoren: velen dromen ervan. Goede ideeën zijn goud waard. Een goed programma idee is echter geen garantie voor succes. Veel goede programma ideeën sneuvelen doordat de benodigde kennis en ervaring ontbreken om een idee succesvol te implementeren. Bij het ontwikkelen van een succesvol televisie format komt veel kijken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan productievoorwaarden en mediarechtelijke richtlijnen. Laat je door iTV Media adviseren en meenemen in het proces, zodat jouw ambitie gerealiseerd kan worden! Met iTV Media komt jouw idee succesvol op TV.

Door onze ervaring, expertise en ons uitgebreide netwerk kunnen wij makkelijk inschatten wat er moet gebeuren om jouw format tot een succes te maken. Daarbij richten we ons zowel op de content van jouw format als op alle randvoorwaarden, zoals communicatie, promotie en sponsoring. Ook hebben we in een vroegtijdig stadium al contact met diverse programmaverantwoordelijken bij TV zenders om jouw format te bespreken.

Jouw idee verdient een goede begeleiding

iTV Media adviseert en begeleidt adverteerders en tv-producenten gedurende het hele proces, van A tot Z. Daarnaast bieden we veel enthousiasme, betrokkenheid en vastberadenheid. Met meer dan 25 jaar ervaring binnen de mediawereld is iTV Media uitgegroeid tot vaste business partner van belangrijke commerciële zenders van onder andere RTL Nederland, SBS Nederland en BrandDeli, met ieder haar eigen zenderportfolio. Wij zijn er trots op dat we al jarenlang zeer succesvol zijn in het begeleiden en adviseren van vele tv-producenten.

Enkele voorbeelden van succesvolle programma ideeën:

  • LifestyleXperience
  • Woontips
  • Lekker Leuk Leven
  • Altijd Jong
  • Natuurlijk Lekker Leven
  • Succesfactor
  • Life is Beautiful
  • De Ondernemersclub

Wat kun je van ons verwachten?

Enkele zaken waar je mee te maken krijgt en waar iTV Media jou in zal begeleiden:

Match met zender

Welke zender past het best bij jouw format qua genre, sfeer, imago, doelgroep en sales mogelijkheden? Wat moet er gebeuren om de afstemming optimaal te maken? iTV Media kent alle grote commerciële zenders door en door. Wij helpen je bij de zenderkeuze en denken inhoudelijk mee met jouw format voor de beste match.

Pitchen en plaatsen bij zenders

Het pitchen van jouw idee is een essentieel onderdeel in het proces. Overtuigingskracht is daarbij belangrijk, maar vooral ook kennis van zaken en niet op de laatste plaats kennis van uw toehoorders. Wij kunnen door onze ervaring de beste condities bedingen qua tijdvak en kosten.

Sponsorpropositie

Wat heb jij jouw sponsors precies te bieden? Op welke wijze ga je dit waarmaken? Wat zijn de sales en eventuele merchandising mogelijkheden? Hoe ga je het programma naar jouw doelgroep communiceren? Hoe blijft de boodschap van jouw adverteerders binnen de grenzen van de Mediawet? iTV Media helpt je deze vragen planmatig te beantwoorden.

Toetsing aan de mediawet

Hoewel commerciële zenders aan minder regels gebonden zijn dan publieke omroepen stelt de mediawet een flink aantal regels die door het Commissariaat voor de Media gecontroleerd worden. iTV Media helpt je binnen de mazen van de wet te blijven. Bij de ontwikkeling van het format, tijdens de opnamen en tot aan de laatste uitzending.

Promotie

Al is jouw programma nog zo fantastisch, als het publiek er niet mee bekend is zullen ze er niet naar kijken. Het succes van jouw programma staat of valt bij een effectieve promotie richting de doelgroep. Belangrijk voor jou, als TV producent, maar zeker ook voor adverteerders. iTV Media heeft de juiste kennis in huis. Wij helpen je graag met het gehele communicatie traject.

Ben je benieuwd wat we voor jouw bedrijf of merk kunnen betekenen?

Neem contact met ons op voor een gesprek over de mogelijkheden en kansen die wij voor jouw organisatie zien.

We zijn telefonisch bereikbaar via +31 (0) 35 538 538 0 of per e-mail via info@itvm.nl.

Waarom iTV Media?

Ruim 25 jaar media-ervaring
Groot netwerk bij exploitanten én producenten
Onderhandelen van scherpe inkooptarieven
Persoonlijke, klant en doelgerichte adviezen

Offline marketing diensten