display-marketing-video-marketing

Display en videomarketing

Display marketing

Display adverteren of Display marketing maakt het mogelijk om online grote groepen mensen te bereiken. Het is daarmee uitermate geschikt om effectief uw doelgroep te bereiken. Wij van iTV Media hebben veel ervaring in het opzetten van online campagnes en hebben toegang tot alle uitgevers en display netwerken, waarin de display banners en video op een effectieve wijze kunnen worden ingezet. Het kanaal binnen de online marketingmix biedt mogelijkheden om een zeer relevant publiek met de gewenste reclame uitingen te bereiken. Een markt bereiken die het merk nog niet (goed) kent, werken aan de belangrijke associaties met het product, bestaande klanten met een breder productassortiment kennis laten maken? Leads genereren, extra sales genereren? Er zijn vele mogelijkheden om middels Display adverteren de gewenste doelstellingen te realiseren, iTV Media maakt graag gezamenlijk met onze klanten op basis van de doelstellingen de gewenste en meest effectieve keuzes.

Display adverteren is uiterst effectief om je merk of bedrijf onder de aandacht te brengen bij een brede doelgroep op basis van specifieke eigenschappen. Er bestaan mogelijkheden om direct bij de uitgevers kwalitatieve ruimte in te kopen. Een manier om het mediaplan goed af te stemmen op de doelgroep. Middels direct inkopen bij de uitgevers kunnen we gehele controle uitvoeren op de inzet en uitlevering van de campagnes. iTV Media werkt samen met alle grote uitgevers, hierbij te denken aan bijvoorbeeld: Sanoma, Telegraaf Media groep, Marktplaats, Wegener, Persgroep, RTL, SBS, Adfactor, ZoomIn etc.

Kenmerken van display adverteren:

 • Snel meer traffic en effectieve branding
 • Veel relevante traffic op de website
 • Toegang tot verschillende display netwerken met groot bereik
 • Upper funnel adverteren voor bereik aan begin Customer Journey, bereik alvast potentiele klanten die mogelijk in de toekomst overgaan tot een aankoop of het afnemen van jouw dienst

Media inkoop op internet

Om je banners op internet in te zetten zijn een aantal mogelijkheden. Het is zaak om op basis van je doelstellingen een keuze te maken tussen de verschillende mogelijkheden. Verschillende online bannerposities hebben namelijk ook verschillende impact op de kosten (afrekenmodel) en op het resultaat. Hier een kort overzicht van de mogelijkheden.

 

In principe is met alle mogelijkheden een mooi resultaat te behalen. Bedenk vooraf wat de doelstelling van je campagne is (bereik, verkeer of conversie) en test natuurlijk alles. Probeer ervaring op te doen met alle methodes en kijk wat het beste werkt.

De mogelijkheden van media inkoop

  • CPM-model (betalen per 1000 vertoningen)
  • Relatief duur
  • Vooral geschikt voor branding
  • Soms mogelijk om te targetten op verschillende doelgroepen (sociodemografisch)
  • Minder conversiegericht
  • Vaak (tegen een meerprijs) mogelijk om een frequency cap in te stellen (ervoor zorgen dat bezoekers je advertentie maar maximaal 3 keer ziet in een bepaalde periode)
  • Meest te vergelijken met adverteren in een krant of tijdschrift
  • CPC-model (betalen per click/bezoeker op je website)
  • Mogelijk om te targetten op websites maar ook op relevantie (keywords) en een combinatie daarvan
  • Ook mogelijk om tekstadvertenties te gebruiken (heeft vaak een hogere doorklikratio en conversie dan beeldadvertenties)
  • Geen directe invloed op waar je banner staat
  • Afrekenen per resultaat (betalen per lead of per sale)
  • 30 dagen cookietijd
  • Via uitgevers (MSN, Ilse, Marktplaats) maar ook via externe partijen binnen specifieke websites
  • Geen direct zicht op waar de banners staan
   • Afrekenen op CPC-basis met lagere CPC’s maar soms ook op resultaat (houdt wel rekening met postview)

Video marketing

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden, een video zegt meer dan 1.000 beelden. Video is een ontwikkeling die niet meer weg te denken valt uit onze samenleving en zich sterk voort zal zetten mede ingegeven door het enorme gebruik van mobiele telefoons, tablets en computers. Video is door het gebruik van beeld, kleur en geluid uitermate effectief. Uit onderzoek blijkt dat consumenten liever video bekijken dan dat ze lezen. Gezien onze Nederlandse infrastructuur en online aanwezigheid zal deze trend zich sterk doorzetten. Heb je een boodschap die tevens in beeld en geluid te vertalen is. Vertel het met video!

itvmedia_display-videomarketing

Voordelen van Videomarketing

Mensen worden continu geconfronteerd met reclameboodschappen. Hoe val je op? Hoe trek je de aandacht en vertel je in een wereld vol afleiding je verhaal?

Een korte en krachtige video is een uitermate effectieve manier om onder de aandacht te komen bij je doelgroep. Laat je organisatie zien, wees transparant, toon je unieke product of dienst en portretteer klanten. Wek interesse en vertrouwen. Een video produceren is één. De juiste doelgroep op het juiste moment bereiken is de vervolgstap.

 

 • Wie is mijn doelgroep?
 • Wanneer toon ik de video?
 • Hoe integreer ik videomarketing in mijn andere marketingactiviteiten?
 • Welke kenmerken heeft mijn doelgroep (demografie, geografie, interesses, gedragingen)?
 • Waar bereik ik mijn doelgroep (YouTube, Facebook, Instagram, LinkedIn, Display)?

 

Vragen die wij graag voor je beantwoorden. Gebaseerd op de uitgebreide targeting-mogelijkheden, klant- en bezoekersdata en ervaring met een breed scala aan videocampagnes.

Waarom adverteren via YouTube?

Er zijn vele redenen waarom het interessant is om jouw boodschap via YouTube aan de wereld bekend te maken. YouTube is namelijk de grootste videosite ter wereld en de tweede grootste zoekmachine ter wereld. Meer dan 1,5 miljard unieke bezoekers komen maandelijks naar YouTube en er wordt per minuut meer dan 60 uur aan video geüpload wereldwijd. Kortom, het publiek op YouTube is heel groot. Interessant om dit platform in te schakelen en deze enorme doelgroep kennis te laten maken met je product of dienst!

Hoe werkt adverteren op YouTube?

De werking van het adverteren op YouTube kan in vier eenvoudige stappen weergegeven worden:

 1. Creëer en upload je video
 2. Kies je doelgroep
 3. Betaal alleen voor geïnteresseerden
 4. Ontvang waardevolle rapportages en data

Verschillende advertentiemogelijkheden op YouTube

Momenteel zijn er drie vormen van het adverteren in YouTube. We maken onderscheid tussen de volgende advertentiemogelijkheden:

 • YouTube InStream-videoadvertenties zijn video’s die voor, tijdens of na een video afgespeeld worden. Bezoekers krijgen na vijf seconden de mogelijkheid om de video weg te klikken. Het voordeel van deze advertentievorm is dat je pas gaat betalen wanneer de video minimaal 30 seconden of helemaal bekeken is. Je betaalt dus echt enkel voor de geïnteresseerde kijker. Immers, wanneer ze de video niet interessant vinden, klikken ze snel verder. Dit biedt goede mogelijkheden om, voor een relatief lage investering, je video bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Het succes van deze vorm van adverteren op YouTube is erg afhankelijk van de lengte van de video. Een video van 15 seconden zal gezien de korte weergave vaker helemaal bekeken worden, waardoor je een groter publiek bereikt. Lange video’s is de ervaring worden sneller weg geklikt. De kunst is een balans te vinden tussen de inhoud en lengte van de video.

 • YouTube In-Search videoadvertenties zijn advertenties (met video) die tevoorschijn komen in je zoekresultaten op YouTube. De advertentie bestaat uit een stukje tekst (vergelijkbaar met search advertenties op Google.nl) en een stilstaand beeld van de video. Je betaalt bij In-Search videoadvertenties enkel wanneer bezoekers op je advertenties klikken en dus besluiten je video te bekijken. Targeting voor deze advertentievorm kan alleen op basis van zoekwoorden. Hou hierbij rekening met het feit dat mensen op YouTube doorgaans minder specifiek zoeken dan op Google. Kies hier dus voor redelijk algemene zoektermen. Verder moet er getest worden met de advertentietekst en met het stilstaande beeld van de video. Ook kan bekeken worden hoe de verschillende zoektermen presteren.

 • YouTube In-Display videoadvertenties zijn advertenties die verschijnen in het Google Display Netwerk. De advertentie bestaat uit een titel en een stilstaand beeld van de video. Je betaalt bij In-Display videoadvertenties evenals In-Search wanneer de bezoeker besluit je video te bekijken. De advertenties worden in het Google Display Netwerk geplaatst. De bezoeker heeft hier niet naar gezocht en zal dus minder snel geneigd zijn om op de advertentie (zonder een begeleidende tekst) te klikken om de video te bekijken.

Targeting mogelijkheden voor het adverteren op YouTube

Er zijn bij het adverteren op YouTube talloze mogelijkheden om de juiste doelgroep aan te spreken. Je kan het vergelijken met de targetingmogelijkheden via display advertenties in AdWords.

Naast de volgende targetingmogelijkheden zijn er nog vele andere mogelijkheden op de doelgroep te bereiken.

 • Geslacht
 • Leeftijd
 • Zoekwoorden (in-search videoadvertenties)
 • Type video
 • Interessegebieden

 

Via deze gerichte targeting mogelijkheden is het mogelijk je doelgroep zo specifiek mogelijk te maken.

Wil je vrijblijvend advies over hoe wij jou kunnen ondersteunen bij je display en videomarketing?

Neem contact met ons op voor een gesprek over de mogelijkheden en kansen die wij voor jouw organisatie zien.

We zijn bereikbaar per mail op info@itvm.nl of telefonisch op +31 (0) 35 538 538 0.

Waarom iTV Media?

Gespecialiseerd in het ‘MKB’ segment
Advies en begeleiding van A-tot-Z
Persoonlijke benadering
Scherpe prijsstelling

ITV MEDIA IN 60 SECONDEN