Programma idee

Een eigen TV programma maken, vele mensen dromen ervan. Goede ideeën zijn goud waard. Een goed programma idee is echter geen garantie voor succes. Veel goede programma ideeën sneuvelen doordat de benodigde kennis en ervaring ontbreken om een idee succesvol te implementeren. Bij het ontwikkelen van een succesvol televisie format komt veel kijken. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan productievoorwaarden en mediarechtelijke richtlijnen. Laat u door iTV media adviseren en meenemen in het proces zodat uw droom van uw eigen TV programma werkelijkheid wordt! Met iTV Media komt uw eigen programma idee succesvol op TV!

Uw televisieformat: van idee naar realisatie

Wij denken graag met u mee bij de verdere ontwikkeling van uw programma idee. Ons doel is om van uw idee een volwaardig TV programma te creëren dat geschikt is voor landelijke televisie. Door onze ervaring, expertise en ons uitgebreide netwerk kunnen wij makkelijk inschatten wat er moet gebeuren om uw format tot een succes te maken. Daarbij richten we ons zowel op de content van uw format als op alle randvoorwaardelijke zaken, zoals communicatie, promotie en sponsoring. Ook hebben we in een vroegtijdig stadium al contact met diverse passende zenders om uw format te bespreken.

Timeslot allocatie

Timeslot allocatie is een cruciaal onderdeel binnen het proces om tot realisatie van een televisieformat te komen. Met timeslot wordt een tijdvak binnen de programmering van een zender bedoeld. Of een TV format voor een bepaald tijdvak door een zender wordt toegewezen (allocatie) hangt van vele factoren af. Door onze jarenlange intensieve samenwerking met de TV zenders weten we als geen ander wat de mogelijkheden zijn. Hierdoor zijn wij in staat voor u het beste timeslot tegen het beste tarief te regelen.

Onze toegevoegde waarde

Uw idee verdient een goede begeleiding. iTV Media adviseert en begeleidt TV producenten gedurende het hele proces, van A-tot-Z. Dit is al jaren onze core business; hier ligt onze grootste kracht. Met meer dan twintig jaar ervaring binnen de mediawereld is iTV Media uitgegroeid tot vaste business partner van belangrijke commerciële zenders van onder andere RTL Nederland, SBS Nederland en BrandDeli, met ieder haar eigen zenderportfolio. Wij zijn er trots op dat we al jarenlang zeer succesvol zijn in het begeleiden en adviseren van TV producenten. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • LifestyleXperience
 • Woontips
 • Lekker Leuk Leven
 • Altijd Jong
 • Natuurlijk Lekker Leven
 • Succesfactor
 • Life is Beautiful
 • De Ondernemersclub
 • e.v.a.

Wat kunt u van ons verwachten?

iTV Media heeft alle kennis en ervaring in huis om uw format tot een succes te maken. Daarnaast bieden we veel enthousiasme, betrokkenheid en vastberadenheid. Uw eigen programma op TV, daar is het ons om te doen. Wij adviseren en begeleiden u graag en zorgen ervoor dat u niets over het hoofd ziet.

Enkele zaken waar u mee te maken krijgt en waar iTV Media u mee helpt:

 • Match met zender. Welke zender past het best bij uw format qua genre, sfeer, imago, doelgroep en sales mogelijkheden? Wat moet er gebeuren om de afstemming optimaal te maken? iTV Media kent alle grote commerciële zenders door-en-door. Wij helpen u bij uw zenderkeuze en denken inhoudelijk mee met uw format voor de beste match.
 • Pitchen en plaatsen bij zenders. Het pitchen van uw idee is een essentieel onderdeel in het proces. Overtuigingskracht is daarbij belangrijk, maar vooral ook kennis van zaken en niet op de laatste plaats kennis van uw toehoorders. iTV Media kent de commerciële zenders goed. Als betrokken partner onderhouden we al vele jaren veel en goed contact met hen. Wij kunnen hierdoor voor u het beste timeslot tegen het beste tarief krijgen.
 • Sponsorpropositie. Wat heeft u uw sponsors precies te bieden? Op welke wijze gaat u dit waarmaken? Wat zijn de sales en eventuele merchandising mogelijkheden? Hoe gaat u het programma naar uw doelgroep communiceren? Hoe blijft de boodschap van uw adverteerders binnen de grenzen van de Mediawet? iTV Media helpt u deze vragen planmatig te beantwoorden.
 • Toetsing aan de mediawet. Hoewel commerciële zenders aan minder regels gebonden zijn dan publieke omroepen stelt de mediawet een flink aantal regels die door het Commissariaat voor de Media gecontroleerd worden. iTV Media helpt u binnen de mazen van de wet te blijven. Bij de ontwikkeling van het format, tijdens de opnamen en tot aan de laatste uitzending.
 • Promotie. Al is uw programma nog zo fantastisch, als het publiek er niet mee bekend is zullen ze er niet naar kijken. Het succes van uw programma staat of valt bij een effectieve promotie richting de doelgroep. Belangrijk voor u, als TV producent, maar zeker ook voor uw adverteerders. iTV Media heeft de juiste kennis in huis. Wij helpen u graag met het gehele communicatie traject.

Waarom iTV Media

 • Vaste business partner van RTL Nederland, SBS Nederland en BrandDeli
 • Als onafhankelijke intermediair behartigen wij uw belangen optimaal
 • Beste kans op een goed timeslot
 • Ruim 20 jaar TV ervaring
 • Groot netwerk bij exploitanten én producenten

De nieuwste afleveringen

De Ondernemersclub

De Ondernemersclub

LifestyleXperience

LifestyleXperience

De Succesfactor

De Succesfactor

Life is Beautiful

Life is Beautiful

Woontips

Woontips

Altijd Jong

Altijd Jong

Programma idee trailer

Interesse?

Neem contact met ons op!

Uw naam

Uw email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Uw bericht

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Meer informatie over onze Privacy Statement klik hier.